06-04-2016

8 powodów dlaczego warto jeść masło orzechowe

Masło orzechowe to nie tylko lunch szkolny. Ten wszechstronne smarowidło jest zaskakująco dobre dla Twojego zdrowia. Wysoka zawartość białka i zdrowe oleje pomagają w utracie wagi, chroni przed cukrzycą, a nawet chorobą Alzheimera.

8 Korzyści zdrowotnych ze spożywania masła orzechowego

I. Tłumi uczucie głodu przy utracie wagi

    Jedzenie orzeszków ziemnych i masła orzechowego pomaga kontrolować głód bez zwiększania masy ciała.

    II. Twoje serce kocha orzeszki ziemne

    Badania wykazały, że orzeszki ziemne obniżają ryzyko zachorowania na choroby sercowo-naczyniowe i wieńcowe.

    III. Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka jelita grubego

    Jedzenie orzeszków ziemnych i masła orzechowego może zmniejszyć ryzyko wystąpienia raka okrężnicy u kobiet.

    IV. Chroni przed możliwością zachorowania na Alzheimera i przed utratą pamięci

    Badania wykazały, że osoby spożywające większe ilości niacyny z żywności były o 70 procent mniej narażone na rozwój choroby Alzheimera. Orzechy ziemne są jednymi z największych źródeł niacyny.

    V. Zapobieganie tworzenia się kamieni w woreczku żółciowym

    W trakcie dwóch badań osoby spożywające pięć lub więcej porcji orzechów tygodniowo miały 25 do 30 procent niższe ryzyko wystąpienia kamieni żółciowych w porównaniu do tych, którzy rzadko lub nigdy nie jedli orzechów. Chociaż orzeszki ziemne są technicznie klasyfikowane jako rośliny strączkowe, przyjęto je za orzechy w tych eksperymentach. Tak więc orzeszki ziemne są w rzeczywistości najczęściej spożywanymi "orzechami" na świecie.

    VI. Pełne ,,zdrowych,, tłuszczy

    Wszystkie tłuszcze znajdujące się w maśle orzechowym to zdrowe jednonienasycone tłuszcze idealne dla pracy naszego serca. W badaniu stwierdzono, że insulinooporne osoby dorosłe, które spożywały diety bogate w jednonienasycone tłuszcze miały mniej tłuszczu w okolicach brzucha niż osoby, które spożywały więcej węglowodanów lub tłuszczów nasyconych.

    VII. Obniża ryzyko zachorowania na cukrzycę II typu.

    Jedzenie orzeszków ziemnych może zmniejszyć ryzyko cukrzycy, zgodnie z badaniami opublikowanymi w czasopiśmie American Medical Association.

      VIII. Bogate w wartości odżywcze

      Masło orzechowe jest bogatym źródłem białka, jak również potasu, który zmniejsza ryzyko wystąpienia wysokiego ciśnienia krwi, udaru mózgu i choroby serca. Zawiera również błonnik dla zdrowia jelit, zdrowe tłuszcze, magnez w celu wzmocnienia kości i mięśni, witamine E i mnóstwo przeciwutleniaczy.

      WYBIERAJ TYLKO NATURALNE MASŁA ORZECHOWE BEZ DODATKU SOLI I CUKRÓW.

      NASZE PRZEPYSZNE MASŁO ORZECHOWE CRUNCHY SPEŁNIA WSZYSTKIE TE WARUNKI 

      SZCZEGÓŁY ODNOŚNIE NASZEGO MASŁA ORAZ ZAKUPU ZNAJDZIESZ TUTAJ